Nordwaarts

over_ons

het filmpjes bedrijf,

nordwaarts

ons team

‘Ik ben lactose-intolerant.’

Daniël tol

Projectleider & Eigenaar

‘Ik hou van Wok Me’

Stefan Spoelstra

Camerman & Video-editor

‘Ik ben superdislect, maar schrijf de creatiefste mails.’

Joop Schuhmacher

Creatief & Eigenaar

‘Ik werk het liefst van 10 tot 5’

Leon Beers

Video-editor & Animator

Sinds 2020 vertellen wij beeldende verhalen onder de vlag van nordwaarts. Als full service film- en videohuis waarmee we alles doen op het gebied van film, video, foto en animaties

Van concept tot eindproduct. Vanuit onze kennis bedenken we hét format waarin jouw verhaal verteld wordt. En daarbij dromen we graag groots. Waarin groeien als bedrijf niet een doel op zich is, maar het maken van de mooiste producties, met de leukste partners wel. Want op die manier blijven we nieuwe dingen proberen en is elke draaidag iets speciaals, niet alleen voor ons, maar ook voor jou. En of een project dan betekent dat we op een set in Oostenrijk belanden of hier in Leeuwarden een uur bezig zijn met het licht, dat maakt niet uit. Zolang ons elke video én het proces daar naartoe maar bijblijft. Want dan worden we écht enthousiast, en blijven wij ook nog even hangen, dat doe je nou eenmaal als het gezellig is.

Ik ben lactose-intolerant.

Daniël tol

Creative Producer

Ik ben superdislect, maar schrijf
de creatiefste mails.

Joop Schuhmacher

Creative Director

Ik werk het liefst van 10 tot 5

Leon Beers

Video-editor & Animator

wij blijven nog even hangen

/Joop's verhaal

Moviemaker, lelijke 3D-titels en een crappy webcam

Om je te vertellen waar Nordwaarts vandaan komt, nemen we je eerst mee naar 2011. Een slaapkamer met een Nintendo DS, Playstation én een pc. Headset op, en een gefrustreerde blik wanneer ik niet verder kwam bij het gamen. YouTube bood de oplossing; ik kwam er namelijk achter dat alles online te leren is. Ik stuitte op van game-montagevideo’s en wist: dit ga ik ook doen. Met Moviemaker, lelijke 3D-titels en een crappy webcam om mijn eigen scherm op te nemen, ging ik elke dag vanuit school direct aan de slag. Hoewel mijn pc het totaal niet aankon en uren bezig was om de software te runnen, kwam ik er wel achter hoe tof ik video’s maken vond.

/Daniël's verhaal

Grote camcorder en het schrijven van eigen wedstrijdverslagen

Ergens rond 2002 zag ik mijn vader altijd met zo’n grote camcorder lopen. Overal waar wij naartoe gingen, ging dat ding mee. Dat vond ik nogal interessant, daarom hebben mijn ouders nu videobanden vol beelden waarop een 5-jarige zijn eigen voeten filmt. In die tijd was ik ook altijd al bezig met plaatjes knippen uit de Voetbal International, die plakte ik dan weer in mijn eigen boekjes. Hier schreef ik zelf ook wedstrijdverslagen in. Dan wel van wedstrijden die nooit gespeeld zijn, maar door mijzelf verzonnen werden. Sport heeft voor mij alles; emotie, beleving en cult. Daar begon het vertellen van verhalen dus eigenlijk al en dat is waar Joop en ik elkaar een paar jaar geleden in vonden.

leuk! laat hier je gegevens achter

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

video maken

studio huren